Schoolstraat Een

Noordenveld - Een
Actueel aanbod

€ 240.000,- tot € 299.500,-

Kenmerken

Woonoppervlak
73 - 82m2
Kaveloppervlak
121 - 230m2
Inhoud
295 - 333m3

Over dit project

SCHOOLSTRAAT in EEN, DRENTHE

Je hebt in de Schoolstraat de keuze uit 2 typen woningen, verdeeld over twee kleinschalige blokken, haaks op elkaar aan een binnentuin met aan het eind van de tuin de parkeerplaatsen.
De woningen staan op de plek van de voormalige dorpsschool. Dat zie je nog een klein beetje terug in het speelse ontwerp van de architect: de raampartijen met een knipoog naar leslokalen, net als bij de oude school een langgerekt bouwvolume met een hoger en een lager deel. Goed voor het buurtgevoel: de woningen voor de starters én gezinnen kijken allemaal uit op dezelfde, gezamenlijke tuin. Geen onderscheid in bouwstijl en kleurgebruik (frisgroene voordeuren en kozijnen), wel in indeling en aantal slaapkamers.
Leuk om te weten: beide woningtypen zijn genoemd naar drie voormalige onderwijzers uit de prille begintijd van de school: Hoogsteen en Willemse.

De centrale binnentuin
Waar ooit kinderen speelden op het schoolplein, ligt nu een grote, gezamenlijke binnentuin. Bijna een klein parkje. Smaakvol aangelegd door landschapsarchitect Wilfried Reuvers van Bureau voor Groene Ruimtes. Daar zijn ze gespecialiseerd in idyllische, natuurlijk ogende tuinen, waar ook vogels, vlinders en insecten zich thuis voelen. Ook bijzonder: het groenplan is uitgevoerd met hulp van de enthousiaste hoveniers van Groenzorg Norg. Dat is een zorginstelling in buurdorp Norg, waar mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking onder begeleiding aan het werk gaan, onder andere als tuinman.

Hoogsteen, de 4 gezinswoningen type PLUS
Aan ‘de kopse kant’ van de twee woonblokken: een huis met nét die extra ruimte voor het héle gezin. 2 slaapkamers, een extra multifunctionele kamer én een badkamer op de eerste verdieping, plus een zolderberging met mogelijkheden, ca. 12 m² groot. Op de zolderverdieping bevindt zich eveneens ‘alle techniek’. De indeling op de begane grond: bovengemiddeld grote woonkamer/keuken van ca. 38 m². Naast de centrale binnentuin, heb je een eigen voor- en achtertuin, een fijne plek om heerlijk buiten te zitten. Het perceel is ca. 124 m² groot.
Bandbreedtes vanaf € 282.500,- tot en met € 299.500,- v.o.n.

De duurzame voorzieningen waar je op kunt rekenen in alle woningen aan de Schoolstraat in Een: gasloos, zonnepanelen, warmtepomp, luchtverwarming, uitstekende isolatie en ventilatie. Houten kozijnen. Samen goed voor de strenge eisen van het BENG-predicaat. BENG staat voor ‘bijna energie neutraal gebouw’.

Waarom nieuwbouw zoveel voordelen heeft boven bestaande gebouwen
Je bespaart aanzienlijk op je energielasten. Dankzij betere isolatie (muren, buitengevels, dak, HR+ glas) en een veel efficiënter, eigentijds systeem voor warm water en verwarming. Bovendien woon je duurzamer: de aannemer let op hergebruik van bouwmaterialen (circulair bouwen), je hebt als bewoner geen fossiele energiebronnen meer nodig (gasloos), zonnepanelen zorgen voor duurzaam opgewekte elektriciteit om te koken (inductie) en voor de verlichting. Om al die gemakken en besparingen in een bestaand huis in te bouwen of aan te leggen, kost veel tijd en geld. Met een nieuwbouwwoning ben je, zonder de extra moeite – en niet te vergeten de overlast van langdurige verbouwingen – direct klaar voor de toekomst.

Kenmerken:
- Alle voordelen van wonen in een rustig dorp met veel saamhorigheid, waar je je buren nog kent
- Eensgezind door elkaar heen aan dezelfde binnentuin: 9 starterswoningen en 4 starter-PLUS-woningen
- Prachtige natuurgebieden in alle windrichtingen heel dichtbij
- Rustig wonen aan een fraaie, aangelegde binnentuin met wandelpad
- Kinderen kunnen veilig buiten spelen
- Kleinschalig: geen standaard nieuwbouwwijk, slechts 13 woningen in twee blokken
- Complete badkamer inclusief sanitair en tegelwerk
- Gebouwd voor de toekomst: duurzaam, energiezuinig, onderhoudsvriendelijk
- Fraaie bouwmaterialen en kleurgebruik, een speels ontwerp dat doet denken aan de oude dorpsschool
- Strategisch gelegen in het kalme, groene hart van de driehoek Assen-Drachten-Groningen
- Alle vrij op naamprijzen van de woningen blijven binnen de grens van NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Meer informatie

Kenmerken

Project
Schoolstraat Een
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
0 van 13 beschikbaar
Prijs
€ 240.000,- tot € 299.500,-
Type woningen
Rijwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Noordenveld.

Aanmelden